maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Päivän askare


Koska en saa itseäni ulos kuvaamaan niin piti jotain askaretta keksiä. Siirtelen vanhoilta vinyyleiltä joitain biisejä tietsikalle ja siitä CD lle, lähinnä kesän vaunuilu kautta ajatellen. Näin saa mukavia kokoomalevyjä omista suosikeistaan.

13 kommenttia:

hpy kirjoitti...

Ovatko ilmat synkat? Meilla on harmaata, ei kovin kylmaa, mutta meko ikavan tuntuitsa. Juuri sellaista ettei tee mielei tehda mitaan.

ninni kirjoitti...

Siinäpä riittääkin näpräämistä. Mullakin on pino vinyylejä, muttei varmaan tule koskaan niin paha tekemisen puute että niitä rupeaisin siirtelemään.

Voisihan askareen tietysti delegoida nuorisolle, pientä korvausta vastaan... Häpeilemättä aina käytän hyväkseni heidän kroonista taskurahanpuutettaan. Hyi minua!

Mari kirjoitti...

Meillä on iso pino vinyylejä - niitä ei saa nauhoittaa CD:lle, vaan nyt kun stereomme vetelevät viimeisiään, niin meille pitää edelleen ostaa sellainen jättitorni, johon saa mukaan levysoittimen. Luulin jo päässeeni siitä "kalusteesta" vähän pienempään kokoluokkaan. No, tämän ristiriidan vuoksi hankinta seisoo ja siitä yhä neuvotellaan :-D

kootee kirjoitti...

Mari; LP levyllä kuuluu sitä rahinaa,
CD:llä ääni on liian "puhdas" sanoo oikeat friikit =) Kyllä minullakin on tällä hetkellä KAKSI levaria, toinen on oikein hyvä ja laatuvehje ja tämä toinen jolla siirtelen on sellainen vimpula jossa on USB liitäntä ja siirto on helppo tehdä. Levyjä meillä on satoja, mutta en minä niitä siirrä, vaan vain sieltä ja täältä muutamista suosikkeja kokoan toisenlaiseen käyttöön.

Miksi torni, eikö vahvistinlaitteet ole kunnossa, ne ovat kyllä varmasti laadukkaampia kuin nykyiset?

Kyllä LP levyissä on sitä jotain, sen huomaan nyt, kun niitä aloin pitkästäaikaa selailemaan.

Kale kirjoitti...

Mistä löysit soittimen jossa on USB-liitäntä? Ja millä kierroksilla se pyörittää eli lötyykö 78 kierrosta minuutissa, jonka savikiekot vaatii?
Siitä mun veivattavasta ei löydy sitä USB:tä...

SusuPetal kirjoitti...

Vinyylin äänentoisto on kyllä ihan eri luokkaa kuin cd:llä, sitä ei vaan muista ennen kuin pistää vinyyliin soittimeen. Vau!

Tuossa muutama vuosi sitten oli vaikea löytää neuloja levariin, mutta nykyään vinyylit ovat taas tulossa muotiin, joten levysoittimisia ja neuloja löytyy hyvin jälleen.

Tuolla hyllyissä on liki 1000 vinyyliä, joita en todellakaan aio siirtää cd:lle, huh, sellaista luppoaikaa ei ole. Ennemmin teen vaikka videon, jos jää ylimääräistä aikaa:))

Jatta kirjoitti...

Joo, rahinaa pitää olla kun kuuntelee vinyyleitä.

Mut Koo Tee, kyllä sulla on kiltti ja mukava vaimo, kun sinä puuhaat selvästikin kaikenlaista sekalaista ja saat silti tuoretta pullaakin.

kootee kirjoitti...

Kale; laitoin sulle sähköpostia.

kootee kirjoitti...

Susu; En sitä tee minäkään. Kuten sanoin niin teen vain muutaman kokoomalevyn. Tämähän on ihan kivaa puuhaa, tulee samalla kuunneltua näitä vanhoja levyjä, kun valkkailee niistä sopivia kappaleita.

Halo Efekti kirjoitti...

Noita on kesällä kiva kuunnella sitten reissun päällä. Silloin kiittelee kun huonot kelit järjesti luppoajan niidenkin vääntämiseen.

Mari kirjoitti...

No se torni on vaan mun mielikuvani asiasta, kun tuo nykyinen on tuollainen iso tornipalapeli, jossa makaa päällekkäin pölyä keräämässä levari, vahvistin, cd ja jopa vielä kasettisoitinkin... Siis suoraan 80-luvulta!

Voihan se olla, että nykylaitteet ovat jo pienempiäkin ja fiksummin rakennettuja.

a-kh kirjoitti...

Sullahan on oikein reteät stereot. Noissa sitä rytkettä piisaa.

kootee kirjoitti...

Niinpä, minulla on kaksi levaria, yksi CD soitin ja lisäksi kotiteatterilaitteet joten tietsikan lisäksi ääntä löytyy tarvittaessa =))))