lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Jäätaidetta Tuusulanjärveltä


Klikkaa kuva suuremmaksi
Tässäpä taas kuva joka varmasti tulee jakamaan mielipiteet. Kuvaa ei ole oikeastaan lainkaan manipuloitu, värejä on vain hiukan kirkastettu sekä kylläisyyttä lisätty. Tietenkin nuo kehykset siihen on lisätty=) Itse olen oikein tyytyväinen tähän kuvaan.

27 kommenttia:

saturation kirjoitti...

On syytäkin olla tyytyväinen, sillä kuva kehyksineen on kaunis!

Kuvat pitääkin mielestäni kirkastaa ennen julkituomista ei se mitään käsittelyä ole.
Huom, tämä on minun mielipeteeni!

KooTee kirjoitti...

Kiitos Satura! Minua hiukan askarrutti tuo voimakas sininen, mutta se tuli siihen kuin itsestään ja antaa kuvalle lisää voimaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkein tärkein tuli tuossa kuvatekstin viimeisessä lauseessa. Jos kuvaaja itse on tyytyväinen niin kaikki on kunnossa. Näissä blogeissa kyse on kuitenkin vain harrastuksesta, joten laadulla ei sinänsä ole mitään merkitystä... paitsi kuvaajalle itselleen.

saturation kirjoitti...

Lasse tuossa sen sanookin, harrastus tämä on:)
Joskus sitä pyrkii panostamaan liikakin laatuun, varsinkin jos on saanut takkiinsa oikein olan takaa!

Jatta kirjoitti...

Onpa komea. Maalausmainen. Värit lämmintä ja kylmää, onkohan aamulla otettu? Jäänpinta, kuinka se rakentuu, voi että. Vaan voisi tu olla vaikka jonkin tähden tai avaruuskappalen pintaa.

Jos ruvetaan ylitarkoiksi, voisi keskikohta olla hieman sivummalla tai...ajatuksenani on rikkoa tämä täydellisyys ja visuaalinen harmonia jollakin konstilla.

Älä pahastu Koo Tee. Ymmärriks mitä yritin sanoa?

Sun kuvat on niin komeita että niitä voi vähän kritisoidakin.

kootee kirjoitti...

Jatta, tämä sommittelu kuvatessani on usein aika sattumanvairaista...minulla.
Tapani kuvata on se, että näen mielenkiintoisen maiseman/kohteen ja räps, siinä se on.Otan kyllä samasta kohteesta useita kuvia, mutta melko nopeaan tahtiin.Tämän kuvan sommittelussa on kyllä muitakin puutteita ja kyllä niistä vielä tulee lisää komentteja, odotellaan=)

Minä en pahastu koskaan asiallisesta krtiikistä, perusteettomasta joskus =))
Kuvaa voi aina katsoa usealla eri tavalla, siinäpä niiden viehätys ja rikkaus on.

Hauskaa, että olet pitänyt kuvistani, siihen pyrinkin, että muutkin niistä pitävät, aina ei onnistu eikä ole tarpeenkaan.

Minä jaksan puhua/kirjoittaa kuvista vaikka kuinka =)))

Anonyymi kirjoitti...

Lämpöisesti väriä! Pitäisi Nathalialle Avignoniin vihjaista esimerkkinä näistä talvimaisemien väreistä nämä pari viimeistä sinun kuvaasi.
Kyllä sitä värin metsästystä alkaakin heti harjoittaa, kun on saanut valkean ympäristön. Täällä lunta on edelleen sen pari milliä, mutta huurteisuus tekee kaiken valkoiseksi, kaunista ja - valkoista:)

Paljollako taulusi myyt, panisin seinälle ;))

kootee kirjoitti...

Kyllä tänne kävijöitä mahtuu,jos ei suomea ymmärrä niin täytyy vain katsoa kuvia =D

Leena; tämä on uniikki, eikä myytävänä =DDDD

Anonyymi kirjoitti...

Niin Neulekirppukin ja Musta Kani sekä Neiti 4wee

Mari kirjoitti...

Lassen kanssa samaa mieltä tuosta oman tyytyväisyyden osuudesta. Sitä taas, että pyrkii parhaaseen mahdolliseen laatuun minun luonteeni pitää hyvinkin tärkeänä myös :-D

Syväterävyyttä kun olis vielä koko kuvioiden matkalle, niin näkönautinto olisi vieläkin täydellisempi. Sävyt ja muodot ovat muutenkin jo nappiinsa.

Kuvien kirkastaminen - se on ehdotonta digiaikana. Digikamera tekee kuviin luonnostaan sellaisen luonnottoman harmaakalvon, jota alkuperäistilanteessa ei ole ollut. Digikuvaa on aina tavalla taitoiselle "käsiteltävä", se on osa työnkulkua. Todella harvoin kuva on valmista pataa kamerasta julkaisuun. Se ei ole digitekniikalle luonnollista.

kootee kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoijille!

Odottelin mielenkiinnolla tuota Marin analyysia, ja sieltähän se tuli.

Tuosta syvyysterävyydestä hiukan,ihmettelen sitä sillä kuva on otettu korkealta alas etuviistoon joten sitä olisi siinä pitänyt olla.
Täytyypä tarkastella exif tiedoista mikä aukkona oli sillä kuvasin tuon automaatilla. Minua ei se asia vaivaa koska kaikki se mikä kuvassa oikeastaan on, on tuo väri ja kuviot etu/keski alueella ja punainen sävy häipyy tuonne taustaksi.

ps. aukkona oli f11 joten sen olisi pitänyt riittää, voi olla, että silmä valehtelee tuon sävyn takia?

Mari kirjoitti...

Joo, kyllä se nyt on silmä, joka valehtelee. Kyllä se terävä kauttaaltaan tuolla aukolla on. Perun puheeni ja tutkin suurempaa kuvaa uudemman kerran.

Mari kirjoitti...

Uuden katselukierroken jälkeen... Oletko terävöittänyt rutkasti (Picasassa? Se tekee aika tujut terävöitykset)? Se saattaisi selittää tuota suuremman kuvan syväterävyystuntemusta... Nyt olis kiva nähdä orginaalikin :-D

Anonyymi kirjoitti...

Upea värimaailma kuvassa. Terävyyttä pehmentäisin, jos oikein tarkkoja ollaan ja katsotaan isoa kuvaa. Raameista en tykkää, ne vievät minusta kuvasta jotakin pois kun ovat niin kontrastiset, mutta se on vain minun mielipiteeni...

Joo, digikuvia pitää miltei aina työstää jälkeenpäin. Voimme kai verrata sitä filminkehityksessä tapahtuvin vaiheisiin, kuinka vähän tai kauan filmiä liottaa liemissä, sen mukainen tulos jne. Joten kyllä joka tavalla kuvatessa yleensä jotakin manipulaatiota tapahtuu.

Mari kirjoitti...

Ihminenhän "manipuloi" todellisuutta jo silloin, kun päättää, mitä kuvaa ja mistä kulmasta. Kuva on ottajansa päätös ja totuus / epätotuus, kukaan muu ei loppujen lopuksi tiedä mitä, missä ja milloin tapahtui. Nimittäin 100% varmuudella.

kootee kirjoitti...

Maria; se on varmaan minun näytössäni/näössäni jotain vikaa koska kuva ei näytä täällä yhtään liian skarpilta, melkein päin vastoin.

Mari kyseli alkuperäisen perään ja laitoin jo asiasta Marille postia.
Elements teki minulle jälleen tepposen,hukkasin alkuperäisen RAW kuvan kokonaan. Kuvaan oli ilmestynyt (jälleen kerran) alareunaan punainen merkki jossa oli rikkontumisen merkki. Menin tietysti klikkaamaan kuvaa ja hetken haettuaan sitä painoin entteriä ja sinne meni koko kuva.
Tätä on tapahtunut ennenkin, mutta en ole saanut mistään selville mistä tuo johtuu, jotenkin se liittyy siihen, että ko. tiedosto on jossain muussakin paikassa, en tiedä. Onneksi kuitenkin minulle jäi muutama säädelty versio, mutta se tärkein eli alkuperäinen RAW tiedosto katosi, että silleen tänään.

Jos joku tietää tuosta jutusta jotain pyydän ystävällisesti kertomaan minulle siitä mistä on kysymys.

jeremias ankerias, valtakuntain tähtein palo, viimeinen mattsson kirjoitti...

Tuusulanjärvi on pääkaupunkiseudun helmi, vieläkin. Käy joskus myös Rusutjärvellä.

Iines kirjoitti...

Oooh - nyt on pakko - mitkä hennot värit! Upea! Mahtava värien sulautuminen. Jos olisin oikein fiksu, sanoisin vielä, että huikea kompositio.

Iines kirjoitti...

Pst Nyt on minunkin blogeissani liikkeellä apinamiestä ja hevosmiesten tietotoimistoa tuon sinun jeremias ankeriaan yms:n lisäksi. :)

Iines kirjoitti...

Vielä yksi, anteeksi, kun luin nuo muut kommentit vasta kommentoituani itse.

Olen Marian kanssa samaa mieltä raameista - ne syövät upeaa kuvaa, varsinkin tuo terävä valkoinen noin kapeana. Voisin itse harkita hyvin ohutta mustaa viivaa kuvan ympärillä, jos se nyt yleensä mitään kaipaa.

saturation kirjoitti...

KooTee koeta laittaa 'haukku'etsimään. Sillä minä olen monet kadonneet kuvat löytänyt.
Käynnistä ja Etsi jos vaikka löytyisi.
Kuvan nimi/numero sinun tietenkin pitää tietää sekä formaatti ja sehän on RAW.

kootee kirjoitti...

Tuo valkoinen kehys ei oikeasti kuul lainkaan kuvaan vaan on jäänyt taustasta. Yritän poistaa sen ja vron kadottamasta tätäkin kuvaa =((

Minä olen tuosta kehyksestä taas sitä mieltä, että kuva vaatii sen, muuten se hajoaa, koska tämä on tälläinen "maalausmainen" otos.
Kehyksen mallista voidaan voisin hyvinkin olla samaakin mieltä.

Halo Efekti kirjoitti...

Kannustava kommentti kuvaajalle.

Muut kommentoijat olivatkin kertoneet jo kaiken digikuvaukseen liittyvästä lähes aina pakollisesti kuvien jälkisäädöstä vastaamaan sitä mitä tilanteessa silmällä näkyi (tai jalostamisessa sellaiseksi mitä olisi pitänyt näkyä) ;D

hpy kirjoitti...

Se miellyttaa minuakin.

Anonyymi kirjoitti...

Hitsit, Satura kun sanoi, että laita haukku etsimään, niin ensin luulin, että hän tarkoitti Viiviä!! :D Jonka jälkeen muistin windowsin haukun....

Anonyymi kirjoitti...

Tämän taideteoksen minäkin voisin laittaa seinälleni!

saturation kirjoitti...

KooTeekin ilmeisesti luuli minun tarkoittavan Viiviä:)
Se Windowsin 'haukku' on hyvä hakemaan joskus se kyllä puristaa päätään ettei löydy:)