maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Kirkon palasia
Olen laittanut jo aiemmin muutaman kuvan kirkoista joten nyt ajattelin pilkkoa tämän Sipoon kivikirkon palasiksi. Kattaus on tässä. KH ja Kolisevan Kale tietävät tästä kirkosta enempi joten olkaa hyvät ja paljastakaa komentteihin tietonne.
Kävin tuolla sunnuntaina eikä ovet auenneet minulle joten sisätilat jäivät kuvaamatta, mitä nyt avaimen reiästä kurkin.

9 kommenttia:

hpy kirjoitti...

Kauniita kuvia, ja paivakin taisi olla kaunis. Viilea myos.

Jatta kirjoitti...

Hienosti olet palastellut Sipoon kirkon. Syksynkauniit värit. Ja erinomaisen kaunis kirkko, en ole koskaan käynyt, joten kiitos kun sai nyt käydä.

Mira kirjoitti...

Toi katon palaset kuva oli loistava. Vois käyttää arvoituksena... mitä kuva esittää?

A-K.H kirjoitti...

Vähän ihmettelen, että et päässyt sisään. En minä ole siellä varsinaisesti talvella käynyt, mutta kevätlumien aikana kyllä. Ei siellä ole mitään pöllimistäkään, jollei joku halua viedä säiden vaihtelussa rapistunutta harmonia.

SusuPetal kirjoitti...

No, on! Voisi kyllä jotkut kuvakulmat olla kuin minun:)) Pidin erityisesti tuosta kattokuvasta, josta oli rajattu kaikki tarpeeton pois. Hyvä!

Kale kirjoitti...

Hyviä ovat kuvat. Paanuista olen itsekin kuvia napsautellut. Tulee kivan näköisiä "sommitelmia".
Eka kellotapuli rakennettiin puusta, mutt ailmeisesti se paloi, koska kellot siirrettiin 1480-luvulla asehuoneen ullakolle. Kirjallinen maininta suraavasta tapulista on isonvihan jälkeen ja 1775 se korvattiin uudella. Nykyinen kellotapuli rakennettiin vuonna 1811.
Pääoven yläpuolella olevat kuviot:
Keskellä Jeesuksen ristin ympärillä olevat pallot kuvaavat enkeleitä. Pystykuviot ristin molemmin puolin eeittävät Neitsyt Mariaa, Johannesta, kansaa ja sotaväkeä. Alhaall olevat ympyrät ovat muita opetuslapsia. Pykäläinen tiilirivi on kärsimystie (Suurentamalla näkyy) ja alin kalkittu syvennys kuvaa iankaikkista elämää.
Ikkunakuva on näköjään kirkon etelä puolelta. Pohjoispuolen ikkunassa näkyivät jäljet, jotka johtuvat siitä, että alunperin kolmilaivaiseksi suunniteltu kirkko muutettiin kaksi laivaiseksi ahtauden takia. Siksi ikkunan paikkaa jouduttiin siirtämään.
Ei tämän enempää tällä kertaa. Sanoinko jo, että hyviä kuvia.

kootee kirjoitti...

Kiitoksia, Kale. Tämä oli ansiokas esittely kirkon historiasta.
Harmittaa etten päässyt sisälle kuvaamaan, mutta ehkä toisella kertaa.

a-kh kirjoitti...

Se on kylmänä kylmänä kirkkona kesät talvet. En tiedä, koska sitä on ruvettu esittelemään. En ole siellä turistilaumoja nähnyt, enkä kauniita naisia. Ennen raitiovaunujen rahastajat olivat Sipoosta, kun osasivat luonnostaan ruohtia.

Neulekirppu kirjoitti...

Minäkin tykkään tuosta paanukuvasta.