maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

ManeesissaKLIK KLIK

Tässä vielä pari kuvaa maneesissa kuvattua. Kuvat ovat melkein ainoita
mitkä ede jollakin tavalla ovat käyttökelpoisia. Vaikka käytin 1600ASAa niin valotusaika jäi kolmenkymmenen kieppeille tai alle.

13 kommenttia:

Wiltteri kirjoitti...

Olet aloittanut näemmä uuden harrastuksen? Kerran tai pari istunut tuollaisen uljaan eläimen selässä ja tunne oli että tätä ei eläintä ei meikäläinen hallitse. No, taluttaja piti huolen ettei putoamaan päässyt. Täytyy myöntää KooTee, että sun kuvat ja niiden aiheet ovat todella monipuolisia!

-wiltteri-

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen kuvasi kommentissa tarkoitin oikeastaan juuri näitä maneesikuvia.Valaistuksen suhteen vaikeita kuvailupaikkoja.Hyvin olet kuitenkin hoitanut homman.

KooTee kirjoitti...

Tuollaisen selkään en nousisi pikkurahasta.
Tuntuu aivan uskomattomalta, että nämä nuoret naiset hallitsevat hevosen hienosti. Kyllä tuollakin pari putoamista tuli ja taisi hiukan sattuakkin. Onneksi ei mitään pahempaa.
Yritän kuvata vähän kaikelaista, kiinnostus pysyy niin paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Se on ihan ok,niin minäkin,joskus se käy,joskus ei.Turussa muutama vuosi sitten kävin kuvailemassa tuttuni poikaa maneesilla,mutta silloisen lasini valovoima ei riittänyt.Runkona oli silloin Canonin 20D,eikä sekään nyt aivan mahdoton kohinapesä ole suurilla ISO arvoilla.No nyt meni insinöörikuvauksen puolelle,oli Holga tai Volga,niin kuuvaajastahan se kiinni on,eikä laitteista.Vielä kerran hatun nosto!

Mari kirjoitti...

Jos joskus nouset konin selkään, ilmoita - LUPAAN olla paikalla :-D - kameran kera :-D

Minä en ole oppinut talleilla muuta kuin sen, että konin takana ei seistä ja en enää ota suitsia käteen jos minulle sanotaan, että pidät vaan tätä paikallaan hetken... Ekalla ja vikalla kerralla oli takki ihan koulainen ja meikätyttö laahautui konin kanssa toiselle puolelle maneesia, onneksi ei oltu ulkona!

Upeat puitteet ratsastajilla, täytyy myöntää. Näyttää kapealta tosin (vaan en minä näistäkään mitään ymmärrä). Hienoja kuviahan nämä ovat, olet ihan liian vaatimaton!

KooTee kirjoitti...

Sitä et tule näkemään MAri ;)
Aika kapea tämä maneesi on.
Minulle opetettiin heti tuo takana seisomisen vaara, siellä saattaa olla henki vaarassa. Muutenkin hevonen tekee kyllä helposti aika yllättäviä liikkeitä varsinkin nämä ratsuhepat saattavat olla aika kuumakalleja.

Nämä pari kuvaa onnistuivat tuolla sisällä kohtalaisesti, mutta kuten sanoin niin suurin osa täysin sekundaa. Tuollainen iso hevonen on kyllä melkoisen ylväs näky ja korkealta lentää jos sieltä putoaa.

M'man kirjoitti...

Heppahullun tyttareni kutsuin paikalle kuviasi katselemaan ( noussut ekan kerran ponin selkaan... 1,5 vuotiaana -kuvia 11/2007 kohdalla, jos kiinnostaa).

Hieno tuon ensimmaisen kuvan jatkuva ikkuna rivisto tuossa...tykkaan sen rytmikkaasta jatkumisesta tuossa ( noinko sen voisi suomeksi sanoa?) ja kuvaan silti liiketta antava hevonen ja ratsastaja.

Mari kirjoitti...

Nyt se rakennekorva on blogillani...

a-kh kirjoitti...

kirppusirkus

KooTee kirjoitti...

KH, itse pääkirppu ei vain ole kerinnyt paljon täällä käymään ;)

hpy kirjoitti...

Melkein sama kun kavin kanalassa ottamassa kuvia - mikaan ei onnistunut - ei ollut tarpeeksi valoa enka halunnut salamoida.

ninni kirjoitti...

Maneesi on vaikea paikka, nähty myös pari kertaa mun blogillani. Kevättä odotellen...

Neulekirppu kirjoitti...

Jep. Hyvinkin valaistussa maneesissa on haasteellista saada kunnollisia kuvia. Olet onnistunut tosi hyvin.