tiistaina, marraskuuta 06, 2007

Kohinatesti


On ollut Penan kanssa puhetta kohinanpoistosta ja tässä on yksi kuva jossa on selvää kohinaa ja sitten sen olen poistanut kohinapoisto-ohjelmalla. Kuva on silottunut hiukan liikaakin, mutta en ole sitä käsin säädellyt, automaatti on tehnyt mitä tehnyt. Kohina on kuitenkin vähentynyt? Saattaa olla niinkin, että tuo kohinainen kuva on tässä tapauksessa parempi, kuva on sen laatuinen, että tuo siloisuus ei siihen sovi, nutta esimerkkinä vain siitä, että kyllä ne toimivat. Täytyy vain käsin säätää ja kokeilla, että saa mieluisensa tuloksen.

17 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Hienoja ovat kuvasi kauttaaltaan!
Itse en ole käynyt mitään muuta kuin kantapään kautta kursseja ja kuvankäsittelyäkin tulee usein liioiteltua, mutta hauskaa tämä on.
Onko olemassa jokin erillinen kohinanpoisto ohjelma?

kootee kirjoitti...

Kiitos Leena kehuista. Olikiva, kun kävit. Toivotaan, että palaat uudelleenkin. Ihan mukava olisi saada tänne sieltä Pielisen rannaltakin tänne kävijöitä =D

Maria kirjoitti...

Mitähän ohjelmaa käytit? Itselläni on arc.soft ja olisin ehkä tällaisen kuvan kohdalla käyttänyt pehmeää filtteriä, toinen vaihtoehto olisi saattanut olla smart blur.

kootee kirjoitti...

Maria; / Leena; ohjelma on Noiseware Community edition.
Kuten sanoin, niin tässä on käytetty
automaattia ja se teki liian sileää jälkeä. Oikeassa olet, että säätöjä olisi pitänyt pienentää. Tämä nyt oli kuitenkin vain näyte, että tämäkin ohjelma poistaa kohinaa.

Mari kirjoitti...

Noisewarea minäkin olen käytellyt, aikani sitä ilmaista, mutta kun se hukkasi kuvan tiedot, siirryin rahastuksen kautta Standard Editionin käyttäjäksi puolisentoista vuotta sitten.

Hyvä peli silloin, kun joutuu ottamaan valokuvia hankalissa olosuhteissa tai isoilla ISOilla.

kh kirjoitti...

Ei aiheuta minussa kohinaa pätkääkään, mutta kylläkin tämä veivattava pomppukommenttiloota. Hädin tuskin viitsin kommentoida kirppua ja liisaa ja muita vastaavia. Puuttuu vielä, että olis niitä invoja. No, liisalla voi olla.

Leena kirjoitti...

KooTee,
kiitos kommentista ja kutsusta liittyä suomen kielisiin. Olisi varmasti hyvä ajatus katsoen virheellistä englannin kieltänikin.
Oli ihan sattuma pari vuotta sitten, että yleensä bloggauksen löysin ja se tuli "Lottery voitto" emailin kautta. Kun panin sen Googleen sain erään amerikkalaisbloggaajan blogin osoitteen. Hän oli saanut täsmälleen saman "voiton" ja siitä bloggaukseni alkoi, ja sitä myötä lisääntytnyt valokuvaus harrastukseni.

Tuo jääkuutio juttu oli aivan vahinko, kun kesämökkiä kuntoon laitettaessa koiran kupin vesi oli jäätyntyt ja kopsautin sen ulos. Siitä vain nostin sen mökin seinää vasten ja sitten kastelukannua vasten ja sitten vanhaa rekiryijyä vasten, joka roikkui ulkona sekin.
En ajatellut niistä kuvista mitään tulevan! Oli kylmä ja kiire kotiin. Mutta voisi tuota ideaa tarkoituksellakin kokeilla.

Tällä hetkellä minua odottaa noin 300 paperikuvaa, jotka pitäisi liimailla kirjoiksi 5:lle lapsenlapselle jouluksi.Ja pari pyyntöä on Ifin kirjoiksi kokoamisesta lomakuvista, joten katsotaanpa, mitä saan aikaan. Kyllä eläkeläisellä kiirettä pitää ja ihan mukavaa se on.
Otan osoitteesi kirjanmerkkeihin, palataan asiaan.

Iines kirjoitti...

En osaa sanoa kohinasta, mutta taivas on pikkuisen liian kirkas minun makuuni. Onko se kohinaa? En juurikaan huomaa eroja kuvien välillä. Jokusiin kuviin kuitenkin pieni kohina sopii ja tekee pinnasta maalauksellisen.

SusuPetal kirjoitti...

Höh, en näe minäkään juuri mitään eroja kuvien välillä. Alemmassa on silotellut kasvonsa meikkivoiteella ja silittänyt vaatteensa ja näyttää steriililtä. Ylemmässä on elämän rosoisuutta, josta minä pidän.

Yksi tykkää tyttäristä, toinen ei.

kootee kirjoitti...

En kyllä ymmärrä miten ette näe?
Tuossa ylimmässä Lottapatsaassa on värikohinaa. Vai onko minun näytössäni/näössäni vikaa?

Iines; taivas on vaalea johtuen kovasta sumusta ja valotus on säädetty patsaan mukaan.

pena kirjoitti...

Missäs muodossa kuvailet (raw/nikonin nef(jpg)

kootee kirjoitti...

Pena RAW (NEF)muodossa kuvaan kaikki mitä järkkärillä kuvaan.

Mari kirjoitti...

Kohisee se, ylin. Lotta on kauttaaltaan punaisissa läntissä, ne Noiseware on alemmasta poistanut. Värikohina noin vahvana ei kuulu valokuvaan, joten vankkumaton mielipiteeni on, että alempi parempi. Pikkukuvissa se ei niin hyvin näy, mutta suurennoksissa ei epäilyäkään.

Tässä kohinanpoisto-ohjelma on tehnyt hommansa ja ihan oikein.

kootee kirjoitti...

No,tulihan se sieltä pienen maanittelun jälkeen. Kohisee ne kosket ja meri joten kyllä Mari tietää.

Mari kirjoitti...

Kohinat on takaraivossa ;-)

Iines J kirjoitti...

Koska olen käynyt Penan blogissa jo kähisemässä kohinoista, niin julkituon täälläkin täysin amatöörimäisen näkemykseni: pidän tuosta kohinattomasta (alemmasta) kuvasta enemmän. Tähän tuo kohinanpoisto sopii. Samoilla linjoilla siis tässä kuin Marikin.

Neulekirppu kirjoitti...

Kallistun Marin kannalle. Jos kuvasta maalaisi jotakin, olisi ylempi kuva parempi malli, koska siinä on tuon kohinan takia enemmän maalauksellisuutta, mutta jos kuvan teettäisi kuvaksi, niin sitten käsitelty on parempi.