tiistaina, marraskuuta 17, 2009

RatapihaNäin siinä käy, kun ei ole jalustaa mukana eikä vakaajaa objektiivissa ;)

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ilman vakaajaa melkoisen taitava suoritus, sanoisin. MV sopii hyvin.

SusuPetal kirjoitti...

Minäkin tykkään, kun tämä on mv.

Krisu kirjoitti...

Sun on käynyt hyvin! Mustavalkoista fanitan täällä minäkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tässä ole mitenkään huonosti käynyt. Hieno kuva! :)

Liisa kirjoitti...

Hyvät vauhtiviivatkin on.

Pena kirjoitti...

Miekin tykkään tästä. Olen tätä käynyt katselemassa monena päivänä, eka kerralla ei sen kummemmin säväyttänyt, ajattelin vain, että jaaha, siinä on vaan yks epäonnistunut värikuva väännetty mv-kuvaksi. Useinmiten epäonnistuneesta värikuvasta tuleekin onnistunut mv-kuva, ainakin taiteellinen, jos ei muuta.

Vakaajasta sen verran, että en omassa käytössäni ole huomannut siitä olevan minkäänlaista hyötyä. Myyntikikka, saadaan tötteröön hieman lisää hintaa, no ehkä jälleenmyyntiarvo on myös korkeampi. Vakaajaputkia on minullakin ollut pari kappaletta, nykyisin ei ainuttakaan. Jalusta se on paras vakaaja.

ISO arvoa kun nostaa, niin käsivaraltakin saa kuvia aikaiseksi, sulla näkyi olevan tässä ISO 800. Mä olen käyttänyt pimeessä käsivaralta ISO 1200 ja 1600, silloin suljinajat ovat jo ihan kohtuullisia, lisää jälkikäsittelyähän se sitten vaati, mahdolliset kohinat ym. Tää nykyinen runkoni ei pahemmin kohise, oli tässä jonkun aikaa 1Ds, eli Canonin täyskenno, se kyllä oli melkoinen kohinapesä, kuten 5D, jonka omistin myös viikon verran. Nää asiantuntijat sanovatkin, että täyskennot kohisee kaikki.

Jos ei jaksa/viitsi kantaa jalustaa mukana, niin ainakin kaupungilla kuvailtaessa löytyy näitä kiinteitä jalustoja vaikka kuinka paljon, kaiteet, tolpat, sähkökaapit, roskikset ym. Tämäkin kuva on otettu jostain korkealta, ehkä sielläkin oli kaide. No juu, eipä tässä muuta, se on nyt tätä pimeää aikaa sitten. :)

Mari kirjoitti...

Minä allekirjoitan tuon "en kanna jalustaa mukanani, löytyy aina jotain kameran alle", mutta sen lisäksi vannon ehdottomasti myös vakaajan nimeen. Olen toistaiseksi alati ja aina vakaajafani.

Osasyy tälle lienee se, että minulla on aina ollut linsseissäni vakaaja ja olen oppinut kuvaamaan vähän sinne päin ja toisaalta kuvaan sillä täyden kennon kameralla, joka (totta) pukkaa kohinaa ISO800 suuremmilla arvoilla melkoisesti.

Kun pari vuotta sitten ostin 100mm makron ja siinä ei ole vakaajaa, totesin, että f2.8 ilman vakaajaa ei paljon lohduta, saan f4 vakaajalla paljon pimeämmässä kuvaa käsivaralta. Nyt siitä makrostakin on tulossa / tullut vakaajamalli - houkuttaisi, mutta toisaalta laitan koko ajan jäitä hattuun!

KooTee kirjoitti...

Allekirjoitan tuossa yllä kirjoitetut asiat. Luulenpa, vähällä kokemusella, että vakaajasta on kuitenkin hyötyäkin, vaikkei se jalustaa korvaakkaan. Myös suurenpaa ISO arvoa olisin voinut hyvin käyttää, mutta jäi muuttamatta.
Kaide oli tukena, mutta se oli sen mallinen ettei siitä parasta mahdollista saanut. Sen huomasi hyvin, kun otin kolmen kuvan haarukoinnin, että nopeammalla ajalla tuli paras, vaikkei välttämättä valotuksen kohdalla.
Vannon kyllä jalustan nimeen, mutta samalla tunnustan ettei sitä aina tule mukaan eikä "viitsi" viritellä pystyynkään.

Iines kirjoitti...

Tämä on hieno, tässä on tunnelmaa ja symboliikkaa. Nuo tähdiksi asettuvat valot tekevät kuvan, ja tuo radan kaartuminen kuvan keskustaan viimeistelee perspektiivin.