sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

Kesäkuvakisan tulos!

Kesäkuvakisan tulosten julkistaminen.

1) YÖTÖN YÖ 4 p
2) Kesäinen kuva 3 p
2) Ukkosta ilmassa 3 p
Kaksi pinnaa kuville: Pisara, Rantasauna, Pallerot, Viivin vesileikit, Ujo,

Pinnan saivat kuvat: Prätkäjengi, Rastaanpoikanen ja Kyynel

Aikamoista hajontaa, osoittaako se monipuolista kuvamakua teissä vai tasapaksua kuvaamista minulta? Se jää teidän arvoitavaksi.

Oma suosikkini kesäkuvakseni on varmaan vielä vaikeampi valinta mitä teillä koska siihen liittyy myös "livenä" eletty kesä ja tunnelmat.
Rantasaunalla olevan setin alin tuo monta muistoa kesältä kaatosateista auringonpaisteeseen iltaruskoineen, mutta huolimaton kuvan rajaus (horisotti) kuten Mari jo huomasi pudotti sen pois omalta listaltani. Ukkosta ilmassa kuva taas on teknisesti niin huono etten sitäkään valitse.
Minulle itselleni on edelleen mieluisin "Kesäinen kuva" kauniina kesäiltapäivänä otettu kuva pikku tirpasta. Kuvassa itseäni mielyttää kokonaisuus, värit ja tunnelma, lintukuvana ei mikään hyvä, mutta kokonaisuus ratkaisee. Taitaa myös tulla mileen miten vaikeaa kuva ottaminen oli, kun piti yrittää hiipiä mahdollisimman lähelle koska kamrean nokalla oli lyhyehkö zoomi, mutta sitähän te ette voi tietää.
Niin ja Viivin vesileikit tuovat taas kesän riemut mieleen.

Kaikesta tästä jaarittelusta huolimatta oma valintani on "Tirppa", minulle harvinaisen hyvin onnistunut lintukuva.

Kiitokset kaikille äänestäneille ja muuten vain kisaa seuranneille mielenkiinnosta!
Uusitaan kisa kevätpuolella vaikkapa talvikuvakisalla?

5 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Tirppa on tosi hyvin onnistunut! Ei niit ole helppo kuvata.

M'man kirjoitti...

Mielestani ensimmainen ja toineknin tirppa kuva ovat molemmat ihania! 5 kesakuuta postaamasi tirppa on sootti, kuin olisi hetken pienen linnun intimiteetissa tuossa puun varjossa/alla.:) Lintu viela katsoo kuvaajaa ja tuntuisi kuin olisi silmakontakti pikkulinnun kanssa :) Ja tuo taka alan aurinkoinen ruohikko tuo kesaa, kuumaa saata esiin.

Mari kirjoitti...

Vastaus kysymykseesi: uusitaan vaan :-D

Iines kirjoitti...

Minustakin tirppakuvassa oli niin täydellinen astelma, ettei paremmasta väliä. Lisäksi kuvan nimi kertoi sen, ettei pääasia ollut linnun tekninesti tarkka kuvaaminen, vaan kesäisen suvitunnelman tavoittaminen, ja se onnistui nappiin..

hpy kirjoitti...

Ehdottomasti parempia kaikki kuin yllaoleva ;-) mutta on siinakin sita jotakin!