keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Kahdessa kerroksessaAlla oleva grafitti seinämä on musiikkitalon montun suoja aita, tähän jos mihin nämä sopivat. Eivät ole töhryjä vaan oikeata tidetta?

©Kalevi Tuohenmaa 2008

11 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Tama on huippu!

Soletuuli kirjoitti...

Kyllä nuoriso osaa :)

hpy kirjoitti...

Taas sinulla on paljon kuvia sitten viime kayntini (pikkasen kiiretta, ei aina ehdi tehda kaikkea mita haluaisi). En edes ole ehtinyt osalllistua luontokuvakeskusteluun, mutta tuskin se hairitsee. Modernin taiteen museo on moderni nakyma, ihan mukava, ja taman kuvan grafiittiaita on, vaikken ehka pida tuosta taiteen muodosta, ainakin sopivalla paikalla. Siina nakyy hyvin ero modernin maalaustaiteen ja vanhan arkkitehtuurin valilla.

Iines kirjoitti...

Minä olen aika kyllästynyt näihin kirjaimiin, kun niissä ei ole enää mitään omaperäistä, niitä näkee kaikissa suurissa kaupungeissa. Eikö taiteen tehtävänä olekaan nimenomaan oman panoksen, oman sisäisen maailman ja luovuuden ilmaiseminen eikä jäljentäminen, matkiminen?

Sitä en kiellä, etteivätkö nämä olisi hyvin tekstailtuja ja siistejä, taidetta siinä missä muutkin luomukset - eivät nämä häiritse. Oma taidemakuni vaatisi vähän enemmän verta ja kyyneleitä, miksei tervettä rähjäisyyttäkin, mutta ei näin steriiliä ortografiaa.

Wiltteri kirjoitti...

Tuo on oma taiteen lajinsa! Samaa uskallan sanoa tatuoinneista!

-wiltteri-

Anonyymi kirjoitti...

Upea otos!

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuurien kohtaamista. Kansanedustajat ja graffititaiteilijat eivät välttämättä ihan heti kohtaa, ja juuri siksi tämä kuva on loistavan oivaltava. !!!

ninni kirjoitti...

Minä en graffiteihintaimitälietöhryjäovatkaan ota sinänsä kantaa mutta rinnastus on hieno: valkokaulusvirkamiehet ja rento nuoriso (kait tämäkin voidaan siis laittaa nuorten piikkiin) ja toisaalta harmaa tylsä kivitalo vastaan kaikki värit suloisessa sekamelskassa.

Todellista kahden kerroksen väkeä :-)

Mari kirjoitti...

Unohtamatta kolmen kerroksen linjoja: graffiti, kaide ja kaulusköyhällistö. Tuo tolppa kiusaa sivussa, sääkin olisi saanut olla suosiollisempi :-D Hyvä rinnastus niin sisällöllisesti kuin muodoin ja väreinkin.

meri kirjoitti...

hyvä kuva!

voisiko se olla niin, että koska seinäkirjoittelua ei motivoi taloudellinen hyöty eikä henkilökohtainen maine eikä kunnia, sitä voitaisiin pitää kaikkein puhtaimpana ja aidoimpana kirjalllisuuden lajina: ainoastaan viesti itse on tärkeä.

finlandia-palkinnosta päättäjien kannattaakin ottaa ilmiöstä vaarin. kun homman ajatuksena kerran näkyy olevan palkinnon tällääminen sille, joka kiivaimmin on vastustanut sitä pelleilyä, jota palkinto edustaa, eikö olisi loogista viedä tämä periaate luonnolliseen ääripisteeseensä ja luovuttaa shekki tuntemattomalle graffitimestarille...!

ps. haikeasti pitää todeta, että sosiaali- ja terveysministeriön seinästä on lopulta hinkattu jäljettömiin urbaanin optimismin viehättävimpiin kuuluva ilmaus; IT'S A NEW DAY, IT'S A NEW WAY. jos seinä olisi ollut ulkoministeriön, tekijäksi olisi voitu epäillä yli yön nukkunutta ilkka kanervaa

Anonyymi kirjoitti...

Aika syväluotaava kommentti Meri, kiitokset siitä.