tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Juttua Jokelasta


Jokelassa on ollut myös vanutehdas, eipä ole enää. Ei myöskään tiiliteollisuutta, ei tulituikkutehdasta, näin on aika muuttunut. Mitään korvaavaa ei ole tullut tilalle.
Tai on... vankila, tulitikkutehtaan rakennuksiin.
Jokela on ollut Tuusulan takamaita Hyvinkään ja Järvenpään puristuksessa.
Tuusula on kehittänyt lähinnä Hyrylän seutua.
Nyt tuntuu, että aika on muuttumassa, on huomattu rautatien tuomat edut. Rakennuskanta uudistuu ja alue "kaupunkimaistuu" vaikka tuntuu siltä, että sitä yritetään edelleen jarrutella. Tehdään uusia asemakaavoja ja niihin muutoksia sitä tahtia ettei huonompi perässä pysy. Toivotaan, että viimeksi tehty Jokelan keskustan asemakaava vahvistetaan, ennen kuin tehdään jälleen uusi. Asukaskannan lisääntyminen varmistaa kauppojen ja palveluiden pysymisen Jokelassa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ahaa, nyt pääsin läpi Linuxillakin, äskettäin tuli virhe 404, korjailit varmaan.
Onkin mielenkiintoista seurata junan ikkunasta ohi ajellessa, miten se rata alkaa vaikuttaa.Esim. Haarajoki ei ainakaan vielä näytä tuoneen rakennusbuumia.
Mistäs ihmeestä nuo kuvattavasi löysit noin siistissä kunnossa?

KooTee kirjoitti...

Aitan Aarteet Keskustie Jokela =)

ninni kirjoitti...

Taitaa olla vakkariliikkeesi ;-)

KooTee kirjoitti...

Leena; Radanvarren alueet olisivat hyviä asuntorakentamisalueita, mutta osa syynä niiden kehitykseen taitaa olla, että ovat yksityisomistuksessa ja maanomistajat eivät ole rahan tarpeessa. Toinen on kaavoituspolitiikka ja kuntien riiteleminen. Toiset ovat viemässä väkisin alueita toisilta ja sehän auttaa sopuun pääsemiseen.

Ninni; Vain kuvausmielessä, vaikkakin juuri ostettiin sieltä muutama pokkari kesälukemiseksi, jos vaikka sataa=)