tiistaina, kesäkuuta 11, 2013

Sauhuilla


6 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

petrooliko se käryää?

orvokki kirjoitti...

Sinulla on hieman raikkaampi tila sauhutella kuin minulla, sinulla ei ole noita pakokaasuja.. :)

Magia da Inês kirjoitti...

¸.•°❤❤⊱彡

Passei para admirar sua fotografia que como sempre é maravilhosa.
Bom restinho de semana!
Beijinhos do Brasil.

°❤❤⊱彡

Pentti Heikkilä kirjoitti...

Terve Kale!

Mistähän a-kh on tuon petroolin käryn saanut nenäänsä. Kyseistä polttoainetta ei ole valmistettu enää vuosikymmeniin. 1983 minulla oli Paraisilla asuessani Uudenkaupungin Veneneveistämöllä 1962 rakkaudella rakennettu sen aikainen saaristolaismallinen puuvene, Hjördis nimeltään. Siinä oli moottorina 75 heppanen Volvo Penta bensa/petrooli kone, eli sama moottori, joka oli Volvon PV autoissa, öljypohja vaan oli "marinoitu" suuremmaksi, kuten myös jäähdytysjärjestelmä.

No se siitä, silloin tällöin olen käynyt kurkkaamassa, että missäpäin se teiden tukko liikkuu. :D

Kuvistasi en sano sitä enkä tätä, kiva niitä on kuitenkin joskus katsella, no sanon sentään jenkkejä lainatakseni, "Great Colours". ;)

Pentti Heikkilä kirjoitti...

No hei taas!

Edelliseen kommenttiini viitaten muistui tässä mieleeni, että kun petroolin valmistus ja myynti oli lopetettu, niin Turunmaan saaristossa siihen aikaan seilailessani vielä pitkän aikaa moni vastaantuleva kalastajapaatti jätti jälkeensä petroolin hajun, jäljittelämätön, hyväkin haju, parempi ainakin kuin löpön haju. Eli petroolia oli hamstrattu etukäteen melkoiset määrät.

Käyttäjile kyse oli rahasta, joko ajaa pelkästään siihen aikaan kalliilla bensalla tai vaihtaa kone diesel käyttöiseksi. Se oli silloin Volvo Pentan hyviä aikoja, kun porukat vaihtoivat kilvan bensa/petroolit dieseleihin. Nykyisin ei noilla polttoaineilla ole enää niin suurta hinnaneroa. Hinnanero tulee siitä, että dieselkone on kallis bensakoneisiin verrattuna.

Oolrait, tais mennä vähän offtopikiks, toivottavasti ei haittaa, kuvassa edelleen Great Colours. :D

KooTee kirjoitti...

Aika jännä juttu, kun röökin sauhuttelusta tuli itse asiassa petrooli/polttoainekeskustelu ;

Ei haittaa Pena, kiva, että jotain juttua pusersit.