lauantaina, kesäkuuta 15, 2013

Korento

Tämä värikäs korento osui ihan sattumalta kohdalle. Taaskin olen joutunut rajaamaan kuvaa rajusti, että sen edes tunnistaa. Tarkkuuskaan ei ole paras mahdollinen. Harmi vain, että en saanut kuvaa siivet auki.

12 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Upeaa, näitä kaunottaria harvemmin saa ylipäätään kuviin joten olet onnekas. Tämä on neidonkorento uros ja se pitää siipensä kyllä aina kauniisti supussa, ellei lennä. Upea kaunis korento, kuin koru. Onnittelen.

mattisaisa kirjoitti...

Näin kun ei itse pystykkään neulanterävyyteen tekee mieleni ja on helppoakin sanoa että kuva on hieno, kuin maalaus, kuva luonnosta, hienot heijastuksetkin.

Tillariina kirjoitti...

On hieno," maalattu" metallihohtoväreillä kun jotku autotkin! En oo itte tuollaista vielä nähnyt! :) Hieno löytö!

Vikki kirjoitti...

Tämä kuva on kaunis! En ole tainnut tätä korentoa tavata koskaan!

KooTee kirjoitti...

Kiitos, onhan se kivaa, että osui tälläinen hieno korento kakkulan eteen ;) Kaunishan se onkin.

Riittääpähän vielä tavoitteita saada joskus veitsen terävä korentokuvakin =D

Iines kirjoitti...

Uusi yritys:

Siis, rajaushan on mitä tavallisinta kuvankäsittelyä, jota taitavimmat ammatti- ja harrastajakuvaajat nimenomaan tekevät. Tyhjät reunat on jopa syytä rajata pois. Minua vähän kummastuttaa se, jos valokuvan oletetaan olevan laakista valmis. Kootee.

Rajaus ja terävöittäminen ja valon käsittely kuuluvat normaaleina valokuvaamiseen, eivätkä ne vähennä kuvan arvoa millään tavalla, päinvastoin, kun pitää vaan luonnollisuuden johtotähtenä. Selvä manipulointi sitten taas lienee eri asia, muuntaminen ja valehtelu.

Mutta siis, tämän paasauksen jälkeen: korennon kuvasi on vallan hieno!

KooTee kirjoitti...

Iines; minähän toki rajailen kuviani aina, näitä tirppa ja koretokuvia saa harvoin kuvaushetkellä rajattua ihan optimaalisesti.
Tässä tapauksessa kyllä rajauksella taroitan sitä, että jouduin rajaamaan kuvaa etupäässä sen takia, että se on kuvattu aivan liian kaukaa. Näin rajaamalla sain korennon lähemmäksi katsojaa ;)

Näin voimakas rajaus pienentää kuvan kokoa niin paljon ettei se kelpaisi oikeastaan muuhun kuin nettikäyttöön. Esim. Vastavalossa jossa kuviani on myynnissä pienin sallittu koko on 6Mpx. Esim. 10 Mpx kameralla ei pysty kuvia enään kovin paljoa rajaamaan jotta sinne kuva kelpaisi

sakari2 kirjoitti...

Pieni tarkennus määritykseen: tämä on kyllä neidonkorento heimoltaan mutta ei lajiltaan. Lajin nimi on immenkorento (neidonkorento on se toinen samaan heimoon kuuluva). Ne erottaa toisistaan siitä, että immenkorennon siivissä on tumma raita, kun neidonkorennolla koko siipi on tummansininen.

Tiitsa kirjoitti...

Onneksi sakari ehti jo korjaamaan. Sorry mun moka, pitäisi minun jo tietää ettei näissä saa olla huolimaton. Mutta kuva on vielä erityisempi nyt ;)

KooTee kirjoitti...

Kiitos korjauksesta. Muutetaan tiedostonimeksi tuo immenkorento.

a-kh kirjoitti...

impi, lempi taivainen

ninni kirjoitti...

Mahtava väritys joka toistuu muuten myös heijastuksessa :-)