lauantaina, helmikuuta 04, 2012

Desing

20 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Designiin sopii hyvin tämä kalansilmä. Jaaha, se on sitten koko vuosi designiä...pitäisiköhän uudistaa kodin sisustusta?

Ari kirjoitti...

Juri tälläisiin kuviin tuo kalansilmä sopii mainiosti!

Wiltteri kirjoitti...

...just kasasin kaks ikean vitriiniä ja asensin niihin valot. Enää lasit, maljakot, viinakset ja muut paikoilleen niin voi ihailla sitä että vitriineistä tuli samanlaiset kuin ohjeen kuvassa... eli ei enää huonekaluja tai muuta kasattavaa silmäin alle :)

a-kh kirjoitti...

Melkein samanlaisia kuvia minulta tulee ilman kalansilmääkin, mutta tavallisesti diskaan ne.

Tiitsa kirjoitti...

Avaruutta, ja sitä designiä, upeassa kuvassa.
Mites jos rajaisi tuon vasemman reunan pois aivan naisen kylkeä hipoen, valoisuus ja avaruus korostuisi. Mitä olet mieltä?

KooTee kirjoitti...

KH, pitää sitä hiukan olla tätä disangia myös kuvissa =D

Tiisa, saattapi olla, mutta ,kun tuo KH olisi kuva jo ihan diskannut niin en viitsi vaivautua =DD

a-kh kirjoitti...

Stokkalta?

Mari kirjoitti...

Sanottu jo edellä: sopii mainiosti näihin kuviin obiskasi.

KooTee kirjoitti...

Stokkalta...kyllä!

a-kh kirjoitti...

Kootee

Ei millään pahalla. Ymmärrän kalansilmän ominaisuudet. Kommenttini sisälsi ihan aiheellista itseironiaa.

KooTee kirjoitti...

No, tämähän on tätä meidän tuttua sanailua, ouolin ja toisin. =D

Pena kirjoitti...

Mä olen erimieltä ! Mielestäni kalansilmä ei sovi tällaiseen kuvailuun jossa kohde ja kamera ovat samalla tasolla. Kun kuvataan alhaalta ylöspäin (sammakkoperspektiivi), kohde esiintyy enemmän edukseen. Nää on makuasioita ja niistä ei kiistellä. :)

Niin, sit on vielä sekin asia, että taipuuko kuvaaja vielä sellaisiin (sammakkoperspektiivi) kuvausasentoihin. Itselläni alaspäin meno sujuu vielä hyvin, mutta ylösnousu onkin sitten toinen juttu. :D

KooTee kirjoitti...

No niin Pena, siellä toinen vanha jäärä kirjoittelee.
Tottakait olen tuosta osittain samaa mieltä, mutta kokeilunhalu ja kuvata välillä uudesta vinkkelistä tekee hyvää myös ns. normaaliin kuvaamiseen. Opiska onkin hankittu kesää ja maisemakuvia ajatellen.
Toimii kyllä hyvin, ja kuvat saa melkohyvin oikaistua esim, Lightroomilla.

Sitten tuo kankeus, näin se on, mutta pääsen hyvin makuuasentoon ja ylöskin ainakin toistaiseksi vaikkakin istumisen kautta =D

Mari kirjoitti...

Tässä aiheessa, markkinatalous, kulutushysteria ja kalansilmäpullistuma - minusta ei voisi paremmin sopia. Symboliikkaa.

Jaana kirjoitti...

Tähän on kyllä paha heittää aloittelijan kommenttia, mutta heitän kuitenki ;)
Minun silimään soppii tämä pyöreys ko nappi silimään!! Piti ihan ääneen ihmetellä ensin että mitenkähän tuo on kuvattu =) Taidetta, sanoisin.

Pena kirjoitti...

Ok, kuten kirjoitin, makuasioista ei kiistellä, se on vain minun näkökantani asiasta! Paljonkos tuossa on millejä? Kiinostais vähän itseänikin, Samyang taitaa olla manuaalitarkenteinen, mut sillä nyt ei ole merkitystä. Halvempi ainakin noihin Nikonin superlaajiksiin verrattuna. Juu, Lightroomilla linjat suoriks.

Kyllä, kaikkea pitää kokeilla, niin kauan kuin henki pihisee. Minä innostuin intervallikuvailusta, Nikon D200 rungossa on tämä toiminto ja muutaman Time-Lapse videon olen saanut aikaiseksi, ei kuitenkaan vielä julkaisukelpoista ! Se käy sulkimen päälle, kun muutaman minuutin videota varten kuvia kertyy 800-900 kuvaa. Mulla on myös tuo Canonin 20D ja siihen hankin ohjelmoitavan ajastinlaukaisimen ja sillä sitten räiskitään niin kauan kuin suljin kestää, 18656 kertaa on sen suljin räpsähtänyt, muistaakseni Canon ilmoittaa 20D:n sulkimen kestoksi 50000 laakia, kyllä sillä vielä muutamat intervallit kuvailee. Et sillai.

Pena kirjoitti...

Mari kirjoitti: Tässä aiheessa, markkinatalous, kulutushysteria ja kalansilmäpullistuma - minusta ei voisi paremmin sopia. Symboliikkaa.

Juu juu, sopii sopii, minä kirjoitinkin, että ei mielestäni sovi, jos kohde ja kamera ovat samalla tasolla, maisemissa, kun linjat suoristetaan, niin asia on toinen.

KooTee kirjoitti...

Laitoin tuohon ylle Lightroomilla oikaistun version. Sitä oli vielä voinut hienosäätää käsisäädöin.

Valoisuutta en korjaillut joten hiukan tummempi kuin tuo alkuperäinen.

Mari kirjoitti...

Tuo kuvassa oleva neito varmaan tykkäisi suoristamattoman olevan hänelle edukkaampi ;-)

KooTee kirjoitti...

Samaa aattelin myös itse =D