lauantaina, marraskuuta 13, 2010

Sämpylät

 
Posted by Picasa

Ei taida EU Espanjassakaan enää onnistua tämä, tuodaan sämpylät kaupan oven taa aamulla ennen avaamista avolaatikossa?
Hyviä ovat, niitä piti joka aamu saada.

Torremolinos 1980

10 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Kyllä ovatkin herkullisen näköisiä. Kait ne sielläkin pitää pakata muoviin jos ei kahteenkin.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Upea kuva! Erityisen hienot värit.

a-kh kirjoitti...

Näyttävät kyllä ranskiksilta. Dialle sai upeita kuvia, toisin kuin digille.

KooTee kirjoitti...

Kyllä nuo olivat ihan vain sämpylöitä, isohkoja kylläkin.

Molemmilla on puolensa KH ;)

Mari kirjoitti...

Meinasin justiinsa kirjoittaa, että kyllä vaan filmin perään haikailijoistakin iso osa kuvaa nykyisin digille. Em. herrashenkilötkin :-D

Sommittelu on vähän tylsähkö, värit tosiaan upeat ja herkulliselta näyttää.

KooTee kirjoitti...

Meinasin pistää tästä filmi/digi jutusta ihan oman postauksen, mutta laitanpa vain tähän muutaman mieleen tulleen ajatuksen.

Ihan ekaksi, tämä herrahenkilö täällä kyllä vannoo nykyään ihan täysillä digin puolesta =D

En kyllä kiellä sitä, että dialla on upeat värit, kun vain kaikki asiat ovat kohdallaan, mutta harvoin ainakin minulla ne osuivat. Mikäli ei muuta niin jokaisella filmilaadulla oli omat sävynsä joten se jo aiheutti aina harmistusta.
Kuten olen sanonut niin valotus oli kaikkein hankalin, diassa oli hyvin vaikea jollei melkein mahdotontakin saada varjot ja valot säädettyä varsinkin näissä etelän voimakkaissa valoissa kohdalleen.
Nykykamerat, digit, ovat kyllä ihan eritasoa mitä 30-40 vuotta sitten olleet järkkärit. Jo pelkällä automaatilla saa valotettua huomattavsti tarkemmin saatika sitten käsisäädöillä.
Histogrammista näkee valotuksen kohdalleen menon ja terävyyttä voi tarkastella esikatselukuvasta, kun vain aina muistaisi tarkistella. Haarukointi on hyvä tapa ainakin hankalissa olosuhteissa. Sitten vain muistaa poistaa ne "turhat" kuvat ettei kuvämäärä nouse älyttömäksi.
Nyt ole scannanut toistauhatta diaa ja tämä kaikki on tullut esiin työtä tehdessä. Olen nauttinut enempi muistoista kuin kuvien laaduista. Olinhan minäkin silloin nuori kloppi. Olisi minulla tätä juttua tullut vaikka kuinka, mutta tämä tästä tällä kertaa.

Vielä yksi asia digin puolesta. Digi on tuonut kuvaamisen takaisin, kuvaajia ja jopa oikeita harrastajiakin on tullut paljon lisää. Jo pikkupojista asti otetaan hyviä kuvia, ennen se vasta alkoi siinä 15 vuotiaana jos asiasta innostui.

Tämä edelläkirjottamani juttu koskee kylläkin vain diakuvausta, mustavalkealle filmille kyllä saatiin parempi tunnelma ja sävyscaalakin, vaikka kuvankäsittely on mennyt niidenkin kodalla jo lähes tasoihin osaavissa käsissä.

Marille vielä, sommitelua kuvassa ei kyllä ole lainkaan ajateltu.
En varmasti tänäpäivänä tuollaistakuvaa tuosta kohteesta ottaisi, vai mitä luulet? =D

a-kh kirjoitti...

Tahallani vähän provosoin lyhykäisissä kommenteissani, senkin takia, ettei nuoremman polven "taiteilijat" eivät ole edes pitäneet "oikeaa" kameraa käsissään eivätkä tiedä mitään papereista, kemikaleista ja filmeistä. Jos kerrot, että aloitit kuvanteon pinnakkaisilla, niin varmaan aika monien tekisi mieli kysyä, että mitä se tarkoittaa. Ehkä neljä vuotta sitten lopetin mustavalkoisten tekemisen. Jotain pientä on enää jäljellä, kuten luppi ja rakeen terävyyden tarkistin. Kameraromua on iso repullinen. On jonkin verran ollut luopumisen tuskaa tavaroista. Nykyisin kuvailen enimmäkseen Canonin 18-200 millisellä. Se on melko hyvä kompromissi sunnuntaikuvaajalle, kun kyllästyy vaihtelemaan okulaareja. Kameran pikselit riittävät melko mukavasti osasuurennoksiinkin.

a-kh kirjoitti...

po senkin takia, että nuoremman polven "taiteilijat" eivät ehkä ole... Keikkuu tämä laiva niin, että vaikuttaa jonkin verran kirjoittamiseen.

Krisu kirjoitti...

Hotanen, jos tietäisin, mistä sitä ennenvanhasta oppia nykypäivänä saisi, jos tietäisin, missä on pimiö ja joku opettaisi kädestä pitäen, lähtisin kiljuen tästä ja nyt heti oppiin!!!
PS. nuori en ole, paitsi kuvaajana.

KooTee kirjoitti...

Krisu, jos intoa riittää ota yhteyttä paikalliseen kameraseuraan. Siellä saattaa vielä olla "oikeita" valokuvauksenharrastajia ja pimiökin käytettävissä.

Periaatteiden oppiminen on mielenkiintoista puuhaa,,,ja antoisaa.