perjantaina, kesäkuuta 04, 2010

Horisontissa

14 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Toivottavasti horisontissa alkaa jo näkyä kirkasta.
Olin viikon alussa selkäleikkauksessa, nyt saa istua pieniä aikoja, sitten pitää taas huilata, mutta eiköhän tämä kirkastu.

KooTee kirjoitti...

Tuota epäilinkin, koita parntua ennen lumia.

Kuva vaihtui tässä välillä ;)

Wiltteri kirjoitti...

Jännät värivaihtelut ja samaan hengenvetoon paranemisia Susulle!

Tiitsa kirjoitti...

Tykkään tuosta aallokosta, ja siitä mielikuvasta ja tunnelmasta mikä tulee kun kuvittelee purjeveneen lipuvan eteenpäin hmmmm melkoista vauhtia uskoisin. =DD

Seppo Salminen kirjoitti...

Vesi on vielä niin kylmää, että horisontin saareen muodostuu kangastusilmiöitä.

Mari kirjoitti...

Joku varmaan tietäisi kokonaisen tieteellisen selityksen tälle saarien ylösnousemukselle - kylmä vesi - oikeastiko? Näin kyllä tapahtuu ulkomerellä niin keväällä, kesällä kuin syksylläkin, veden lämpötilan vaihdellessa. siksi minun on vaikeahko uskoa tätä selitystä, mutta, voin olla liiankin epäileväinen, en tosiaan tiedä syytä. Usein sitä itsekin ihmettelen.

Merenkävijä KooTee - mikä saari tuolla takana siintää? Osaatko sanoa? Mielenkiinnosta kysyn, jos tietäisit, koska tiedän kuvan olevan Loviisan edustalta jostain.

KooTee kirjoitti...

No, en todella tiedä =DDDD

KooTee kirjoitti...

Sepolle; Sinä harrasta purjehdusta ja pieni selvennys ettei tule Marin heitosta väärinkäsitystä. Minä olen kyllä enempi maakrapu, teiden tukko =D

Seppo Salminen kirjoitti...

Marille; kyllä, kangastusilmiöt merellä johtuvat juuri kylmästä vedestä. Veden pinnan ja ilman väliin muodostuu lämpötilaero joka toimii peilinä. Siinä (sopivassa kulmassa) taivaan kuva heijastuu veden ja ilman välisestä rajapinnasta ja saa saaren tai laivain näyttämään ’leijuvan ’ ilmassa. Ilmiö on vielä voimakkaampi tyynemmällä säällä.

Tällaisia irtoamisia nähdään useammin juuri keväällä kun vesi on todella kylmää ja aurinko lämmittää, mutta syksyisin vähän harvinaisempia.

Mari kirjoitti...

Kyllähän se järkeen käy siinä mielessä, että veden lämpötilan noustessa, nousee myös ilman lämpötila, kyllähän se ero pysyy kesälläkin suurena. Kuulaina päivinä ilmiö on vielä vahvempi. Kiitos tiedosta.

Mari kirjoitti...

Osaisivatko ne purjehtijatuttavasi sanoa, mikä saari kuvassa on?

Seppo Salminen kirjoitti...

Minulle ainakin saari jää mysteeriksi. Yleensäkin mereltä käsin on saaria vaikeata tunnistaa, jos niissä ei ole kummeleita (valkeita kivikasoja tai levyjä) linjamerkkejä tai loistoja.

Oikealla on majakka ja laivaliikennettä on paljon, eli jonkun laivaväylän lähellä olevasta saaresta on kyse. KooTee tietää varmaan mistäpäin kuva on otettu, niin kartasta voi majakan avulla päätellä mikä saari. (Minulla on vain Turunmaan saariston ja Ahvenanmaan kartat)

Mari kirjoitti...

Mullon sellainen hutina, että jossain Orregrundin tietämiltä voisi olla - siitä kulkee Kotkaan ja Haminaan menevä laivaväylä. Ajattelin vaan, että josko KooTee olis ollut edes vähän merikortilla, mutta olishan se pitänyt tietää, että mies vaan nautti olostaan ja auringosta :-D

a-kh kirjoitti...

Sinnehän se kapteeni katsoi: horisonttihin.