torstaina, toukokuuta 15, 2008

PerilläPerillä odottivat joutsenet. Tyyni järvi ja joutsenia paljon, se tietää ensi yönä kunnon konserttia=) Harmittaa ettei minulla ole kunnon lintukuvauslasia.

12 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Kootee, minkälainen on kunnon lintukuvauslasi? Olen itse hankkimassa uutta makro-objektiivia, koska Sigman 70 - 300 mm reistailee niin herkästi, lukkiutuu jatkuvasti kylmällä ilmalla tai paljon kuvatessani. Kai siinä on jokin vika, eli joudun luopumaan siitä, vaikka se välillä toimiikin hyvin.

Olisiko mielestäsi Canonin EF 70 - 300 f 4.0-5.6 IS USM hyvä lintukuvauksiin ja makrokuvauksiin (ötököt, kukat)?

Nimetön kirjoitti...

Eihän se Canonin 800 -millinen maksa kuin vajaat 12000e Rajalassa... :)

Nimetön kirjoitti...

Kauniita ovat, ikään kuin sievistelevät kuvausta varten.
Pitävätkö pahaa ääntä öisin, nuo kaunokaiset?

Nimetön kirjoitti...

Ei ihme, että houkuttaa "zoomailemaan", kun noin rauhassa joukolla ja lähellä uiskentelevat.

Kaunis on kuva tämmöisenään, nautitaan!

Mukavaa viikonloppua!

Iines kirjoitti...

Lasse, puhumme vissiin eri linssistä. Ainakin tuo mainitsemani 70 - 300 objektiivi maksaa keskimäärin vähän yli 500 euroa.

Olisi vaan kiva tietää, mikä kohtuuhintainen olisi ehdottomasti paras lintu- ja ötiäiskuvauksiin.

Nimetön kirjoitti...

Iines, ihan varmasti puhumme eri linssistä! Tuota mainitsemaani linssiä ei osta kukaan muu kuin ammattilainen firman piikkiin tai joku varakas kuvaukseen hörähtänyt yksilö. :)

Enpä ole juurikaan lintuja kuvaillut, eli en osaa neuvoa objektiivia, jossa hintalaatu-suhde olisi paikallaan.

KooTee kirjoitti...

Jos haluaa hyvän ötökkä ja lintukuvauslasin niin pitää kyllä tehdä kompromissi. Iines, tuo mainitsemasi Canonin zoomi on juuri sellainen ja käypä lasi.
Ötökkäkuvausta varten olisin kyllä valmis suosittelemaan jotain noin 100 mm makroa eli ei zoomia. Niissä on muutenkin parempi piirto kuin zoomeissa.Sen saa vielä kohtuuhinnalla ja sillä olisi muutenkin sopivaa käyttöä. Samoin lintulasina olisi kyllä myös kiinteä varmasti laadullisesti paras esim. joku 400 mm. Mutta siinä on vain se huono puol, että se on hiukan pitkä muuhun käyttöön. Itse olen haaveksinut jotain tuollaista mitä Iineskin, mutta minulla tietenkin Nikon ja se lisäksi telejatke jolla polttovälin voi lisätä kaksinkertaisesksi, se kyllä syö valovoimaa parisen aukkoa joten jalustan käyttö tulee silloin lähes pakolliseki, eikä siitä muutenkaan haittaa olisisi=) Niin ja vakaajalla tietysti, nykypäivän lasi.
Tuo Lassen mainitsema lasi olisi kyllä oiva, mutta se jo vaatisi lottovoiton ja hiukan suuremman, että raaskis harrastaja sellaisen ostaa =DD

Iines, suosittelen liittymään Suomen luontokuvaajiin, niillä ilmestyy erinomaisen hieno jäsenlehti jossa on paljon luettavaa ja katseltavaa, itse liityin jokin aika sitten.
Goglaa niin pääset sivuille.

hpy kirjoitti...

Onko joutsenia entista enemman? Minusta on ainakin taalla. Ja onhan tuossa kuvassa aika monta myos.

Nimetön kirjoitti...

Hinta/laatusuhteeltaan Canoniin EF 400/5.6 L USM ja se lyhyempi telejatke,2x jatke tekee suttua ja pimeissä putkissa automaattitarkennus toimii vain L-sarjan laseissa.Täältäkin voi löytyä joskus sopiva.

KooTeellä kun on tuo Nikon,niin niistä Nikkoreista en tiedä mitään muuta,kuin että kallita ovat. :)

KooTee kirjoitti...

Kiitos Pena, toivotaan, että Iines käy täällä lukemassa. Aina löytyy joku joka tietää lisää =)

Minulla on kokemusta noista telejatkeista vain ajalta ennen digiä
ja kyllä ne silloin ainakin pelittivät. Katselin viimeisimmästä Luontokuvalehdestä erään luontokuvausta ammatikseen tekevän kalustoa ja näytti hänelläkin sellainen löytyvän. Oikeastaan pitäis saada testaukseen ennen ostopäätöstä.

Iines kirjoitti...

Kiitos Penalle! Kävin jo eilen lukemassa, mutta linkkasin tuonne linkkiin enkä muistanut enää tulla kiittämään. Siinä oli käytettyjä objektiiveja myynnissä, ja mietin, uskaltaako sellaista kuitenkaan ostaa, jos käytetty maksaa n. 300 e ja uusi n. 500 e.

Nimetön kirjoitti...

Tämmöstä vielä,että Canonin polttovälin muuttajat ovat yhteensopivia vain tiettyjen EF-objektiivien kanssa.Näihin kuuluvat EF 70-200mm f/2.8L USM,EF 70-200mm f/2.8L IS USM,EF 70-200mm f/4L,EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM,EF 400mm f/4 DO IS USM ja kiinteäpituiset L-sarjan 135 mm:n tai pitemmät objektiivit.EF 1.4x II pienentää objektiivin tehollista valovoimaa yhden aukon verran ja EF 2x II 2 aukkoa.

Kyllä Rajalasta uskaltaa käytetyn ostaa,on niissäkin takuu.